Laxwok

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • ca 200 g laxfilé (utan skinn)
  • 100 g äggnudlar
  • 2 små paprikor gärna i olika färg, i strimlor
  • 1 liten rödlök i strimlor
  • 1/2 squash skuren i halva skivor
  • 1 påse färsk spenat
  • färsk koriander eller hackad salladslök efter smak
  • Marinad
  • 1 msk orientalisk fisksås
  • 1 msk risvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1-1 1/2 msk sweet chilisås
  • 1 tsk sesamfröolja
  • 1/2 msk riven färsk ingefära
  • Instruktioner

    Blanda marianden. Tärna laxen i 3 cm stora bitar och lägg dem i den ihoprörda marinaden. Koka upp vatten och koka äggnudlarna mjuka, ca 3 minuter. Stek grönsakerna i wokpanna. Tillsätt spenaten. Lägg i laxtärningarna och vänd försiktigt ned dem. Häll på marinaden. Stek tills fisken är precis klar. Blanda i de kokta äggnudlarna och strö över hackad vårlök eller koriander. Servera med japansk soja på bordet och extra sweet chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben