Laxwok med thaicurrysås

Serverar: 4 portioner

Dröm dig bort till Thailand när du äter denna ljuvliga rätt.

Ingredienser

  • 600 g lax i mindre bitar
  • Salt
  • Peppar
  • 1 broccolihuvud
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 paket sockerärter, 250 g
  • 1 mogen mango
  • Rapsolja till stekning
  • 1 msk röd currypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • Persilja eller koriander på toppen
  • Tillbehör
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Krydda laxen med salt och peppar. Dela broccolin i buketter, skär paprikan och dela löken tunt. Dela sockerärterna på mitten, skala mangon och skär den i bitar. Hetta upp lite olja i en wokpanna eller stekpanna och stek grönsakerna, inte mangon, lite lätt.
    2. Tillsätt currypasta och kokosmjölk, låt allt koka upp. Smaksätt med salt och peppar och håll grönsakerna varma. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen hastigt på hög värme, 2-3 minuter. Vänd då och då på bitarna.
    3. Servera laxen med mangon, grönsakerna, såsen och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben