Laxwok med mandel

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lättlagad laxrätt i wok

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • ½ -1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 25 g sötmandel
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk riven ingefära
  • 4 selleristjälkar
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olja
  • 3 msk soja
  • 2 mak vatten
  • Ris eller nudlar till servering
  • Instruktioner

    1. Skär loss skinnet från laxen. Skär laxen i kuber ca 2 cm stora. Salta och peppra. Skålla och hacka mandeln. Skär den i strimlor. Hacka vitlöken fint och riv ingefäran. Ansa grönsakerna. Skär sellerin i smala skivor. Strimla morötter och paprika fint.
    2. Hetta upp oljan i woken. Lägg i grönsakerna, vitlöken och ingefäran. Fräs i ca 2-3 minuter under omrörning. Tillsätt lax och låt fräsa några minuter till. Blanda sojan med vattnet. Stänk det över lax och grönsaksröran och rör om. Strö över mandel. Servera genast med ris eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben