Laxwok teriyaki

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt och enkelt !

Ingredienser

  • 4 portionsbitar djupfyst laxfilé á 140 g
  • 3 dl basmatiris
  • 1 påse, 600 g, djupfrysta wokgrönsaker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl teriyakimarinad
  • 1 knippa koriander eller persilja
  • Instruktioner

    1. Tina laxen enligt förpackningens anvisning. Koka riset i 5 dl vatten med 1/2 tsk salt. Skär laxen i kuber, ca 2x2 cm.
    2. Woka laxkuberna i 1 msk olja några minuter under försiktig omrörning. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm cayennepeppar. Ta upp laxkuberna på ett fat så länge.
    3. Woka grönsakerna i fettet från laxen ca 5 minuter. Häll över teriyakimarinaden och låt puttra några minuter. Vänd ner laxbitarna och strö över rikligt med koriander eller persilja. Servera med basmatiris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben