Teriyakibiff med korianderkräm

Serverar: 4 portioner

Teriyaki är Japans populäraste köttkryddning.

Ingredienser

  • 400 g utskuren biff, strimlad
  • 1 ½ dl teriyakisause
  • 2 msk smör
  • 1 gul paprika, strimlad
  • 2 rödlökar, strimlade
  • 1 squash, ca 300 g, strimlad
  • 100 g minimajs
  • Malen svartpeppar
  • Korianderkräm
  • 2 dl kesella
  • ½ dl färsk koriander, hackad
  • ½ vitlöksklyfta, finhackad
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda biffstrimlorna med teriyakisås och låt marinera, ca 30 minuter. Fräs biffstrimlorna i smöret. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa med några minuter. Smaka av med peppar.
    2. Korianderkräm: Blanda samman alla ingredienser.
    3. Servera teriyakibiffen med korianderkräm, sallad och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ceciliaw 5 oktober 2009

    En klar femma, hade det funnits en sexa hade det blivit en sådan! Korianderkrämen var underbar, kul med kesella som omväxling till fraiche och matlagningsyoghurt. Den här skall jag göra många gånger!

    Legoli 7 oktober 2011

    Helt klart en 5:a, uteslöt korianderkrämen då jag inte hade dessa ingredienser hemma. Kan ju inte låta bli att ändra lite i recept heller, fyllde på med lite ketjap manis och swet chilisås samt en vitlöksklyfta i marianden.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben