Snabblagat, gott och smalt - utan en massa grädde eller crème fraiche.
Ingredienser
3 dl ris
400-500 g lövbiff
2-3 msk teriyakisås
300 g gröna bönor
2 knipplökar, ca 150 g
2 msk rapsolja
Salt
Svartpeppar
2 msk rostade salta solroskärnor
Instruktioner
Koka riset enligt förpackningens anvisning.
Skär lövbiffen i breda strimlor. Blanda dem med teriyakisås.
Ansa bönorna och lägg dem i kokande lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola av dem i kallt vatten.
Strimla löken.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek lövbiffen på hög värme ca 1 minut. Krydda med salt och peppar. Lyft upp köttet och stek bönor och strimlad lök ca 1 minut i samma panna.
Servera direkt med ris, solroskärnor och ev lite extra teriyakisås.