Teriyakibiff

Serverar: 4 portioner

Snabblagat, gott och smalt - utan en massa grädde eller crème fraiche.

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 400-500 g lövbiff
  • 2-3 msk teriyakisås
  • 300 g gröna bönor
  • 2 knipplökar, ca 150 g
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk rostade salta solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
    2. Skär lövbiffen i breda strimlor. Blanda dem med teriyakisås.
    3. Ansa bönorna och lägg dem i kokande lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola av dem i kallt vatten.
    4. Strimla löken. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lövbiffen på hög värme ca 1 minut. Krydda med salt och peppar. Lyft upp köttet och stek bönor och strimlad lök ca 1 minut i samma panna.
    5. Servera direkt med ris, solroskärnor och ev lite extra teriyakisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben