En sötsyrlig asiatisk marinad gör köttet mört och gott. Detta är en saftig och smakrik kötträtt som hela familjen kommer att älska.
Ingredienser
3 salladslökar
1 dl matolja
½ dl soja
3 msk flytande honung
2 msk risvins- eller äppelcidervinäger
1 tsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
700 g flankstek
Instruktioner
Ansa salladslöken och hacka den. Blanda olja, soja, honung, vinäger, salladslök och ingefära i en stor skål. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda ordentligt.
Lägg köttet i marinaden och låt det täckas helt. Täck över med plastfolie och marinera i kylen i fyra timmar, vänd köttet cirka en gång i timmen.
Hetta upp grillen till medelvärme. Lägg på köttet och grilla sex-tio minuter på varje sida till önskad stekning. Täck över köttet och låt det vila fem minuter.
Häll under tiden marinaden i en kastrull. Koka upp och låt sjuda två minuter. Skiva köttet och skeda över den varma marinaden. Servera gärna köttet tillsammans med ugnsstekt potatis och kokta grönsaker eller en grönsallad.