Ingefära, soja och risvin ger den goda smaken i detta recept där oxfilén bräseras i en klassisk japansk teriyakisås. Mycket enkelt och gott.
Ingredienser
1 dl japansk soja
1 ½ tsk finriven färsk ingefära
1 tsk pressad vitlök
4 skivor oxfilé à 125 g
1 dl risvin (mirin) el 1 dl äppelcidervinäger + 1 tsk strösocker
2 msk strösocker
½ tsk majsena
2 tsk olja
Instruktioner
- Blanda 1 msk soja, ingefära och vitlök i en stor skål. Lägg i biffarna och vänd dem så att de täcks av marinaden. Ställ åt sidan 10 minuter och låt dem sedan rinna av.
- Gör under tiden såsen. Blanda resten av sojan med risvin, 1 dl vatten, socker och majsena i en stor skål. Rör om ordentligt.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i biffarna och bryn dem 2 minuter på varje sida. Lägg över biffarna på ett fat.
- Häll såsen i stekpannan och koka upp under omrörning. Låt sjuda 3-5 minuter tills såsen har reducerats till hälften. Sänk till medelvärme.
- Lägg biffarna i såsen och låt sjuda ca 2 minuter, vänd biffarna tills de är helt glaserade runtom. Servera med ris och grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (0)