Teriyakibiff av oxfilé

Serverar: 4 portioner

Ingefära, soja och risvin ger den goda smaken i detta recept där oxfilén bräseras i en klassisk japansk teriyakisås. Mycket enkelt och gott.

Ingredienser

  • 1 dl japansk soja
  • 1 ½ tsk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk pressad vitlök
  • 4 skivor oxfilé à 125 g
  • 1 dl risvin (mirin) el 1 dl äppelcidervinäger + 1 tsk strösocker
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk majsena
  • 2 tsk olja
  • Instruktioner

    1. Blanda 1 msk soja, ingefära och vitlök i en stor skål. Lägg i biffarna och vänd dem så att de täcks av marinaden. Ställ åt sidan 10 minuter och låt dem sedan rinna av.
    2. Gör under tiden såsen. Blanda resten av sojan med risvin, 1 dl vatten, socker och majsena i en stor skål. Rör om ordentligt.
    3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i biffarna och bryn dem 2 minuter på varje sida. Lägg över biffarna på ett fat.
    4. Häll såsen i stekpannan och koka upp under omrörning. Låt sjuda 3-5 minuter tills såsen har reducerats till hälften. Sänk till medelvärme.
    5. Lägg biffarna i såsen och låt sjuda ca 2 minuter, vänd biffarna tills de är helt glaserade runtom. Servera med ris och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben