Japansk wokad teriyakibiff med purjo och sesam

Serverar: 4 portioner

Både snabbt och supergott!

Ingredienser

  • 800 g entrecote eller lövbiff
  • Ca 15 cm purjolök
  • ¾ dl sesamfrön
  • 2 ½ dl teriyakisås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Jasminris
  • Extra teriyakisås
  • Liten sallad på maschesallat och strimlad röd paprika
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet och krydda med salt och svartpeppar.
    2. Hetta upp olja och stek köttet snabbt så det får en gyllenbrun färg. (Lägg inte för mycket kött på en gång så det börjar koka)
    3. Strimla purjon tunt och låt den fräsa några sekunder, tillsammans med sesamfröna,
    4. Häll över teriyakisås och låt koka upp snabbt.
    5. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben