Layali lubnan (Libanesiska nätter)

Serverar: 4 portioner

Denna dessert fick jag från en arbetskamrat vars fru är från Libanon. Vi fick denna dessert på en middag hos dem.

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 3 dl mannagryn
  • 3 dl grädde
  • 1 dl pistaschnötter
  • 1 dl socker
  • ½ dl vatten
  • Några droppar lime- eller citronsaft
  • Några droppar apelsinblomvatten
  • 2 msk honung
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölk med mannagryn under ständig omrörning tills det tjocknar.
    2. Lägg upp på ett uppläggningsfat och ställ undan i kylen.
    3. Sockerlag får du genom att koka 1 dl socker med 1/2 dl vatten.
    4. Tillsätt några droppar lime eller citron samt apelsinblomvatten.
    5. Bred ut grädde ovanpå mannagrynssmeten. Strö över rostade pinje- och pistaschnötter.
    6. Häll över sockerlager blandat med honung.
    7. Tips! Apelsinblomvatten är ungefär som rosenvatten, vatten med väldoft. Desserten passar speciellt bra till arabiskt kaffe (kokt kaffe med kardemumma).

    Liknande recept

    5
    30 min
    10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben