LCHF - laxlåda med broccoli och kantareller

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Receptet hämtat från en Expressenbilaga.

Ingredienser

  • 200 g kallrökt lax
  • 400 g broccoli
  • 150 g gröna ärtor
  • 100 g kantareller
  • 1 gul lök
  • 4 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 3 dl vispgrädde
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en eldugnsfast form.
    2. Skär laxen i strimlor. Koka broccolin i några minuter. Lägg i ärterna sista halvminuten. Häll av kokvattnet och skölj grönsakerna i kallt vatten.
    3. Skär löken i små bitar. Fräs lök och svamp i smör. Lägg grönsakerna och laxen i formen. Vispa ihop ägg, riven ost och vispgrädde. Salta och peppra. Häll äggblandningen över grönsaker och lax. Grädda i ca 20 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben