LCHF-Pasta Carbonara

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Hittade det här receptet när jag sökte efter en LCHF-ersättning till vanlig pasta.

Ingredienser

  • Pasta
  • 4 ägg
  • 1,25 dl färskost
  • ½ dl fiberhusk
  • Carbonara-sås
  • 300 g (2 pkt) tärnat bacon
  • ½ gul lök
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 100 g riven parmesanost
  • Smör och olivolja att steka i
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen poröst. Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop. Låt svälla i ca 10 minuter. Vispa igen. Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och skär sedan tunna strimlor (som spaghetti) av degen.
    2. Fräs bacon och lök i lite smör och olivolja. Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost i en skål. När baconet är knaperstekt, rör ner pastan och låt den bli varm. Stäng av värmen på plattan och rör ner ägg-blandningen i stekpannan. Vänd försiktigt runt pastan i såsen och se upp så att såsen inte stelnar i botten. Strö över grovmalen svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben