LCHF Pepparkakor

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Pepparkakor som man slipper kavla

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 krm malda nejlikor
  • 2 krm mald kardemumma
  • 2 krm mald kanel
  • 1 krm mald ingefära
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk honung
  • 1 ekologiskt ägg
  • Instruktioner

    1. Lägg smör och kryddor i en kastrull. Ge ett hastigt uppkok, rör om väl och låt sen svalna lite. Blanda ner honungen.
    2. Rör ihop mandelmjöl och fiberhusk i en bunke. Vispa ner kryddblandningen. Rör sist i ägget, blanda väl.
    3. Ställ i kylen att svälla en halvtimme. Rulla matskedsstora bollar och platta till ordentligt.
    4. Lägg på bakplåtspapper och gör mönster i degen med en gaffel.
    5. Grädda i 200° i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
    6. Frys in och ta fram kakorna eftersom, fräscha gärna upp dem lite i en varm ugn.
    7. Vill Du inte använda honung i kakorna, går den bra att byta ut mot samma mängd sukrin eller en knivsudd stevia.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben