LCHF Pepparkakor
Serverar:
20 portioner
Tid:
1 timme
Pepparkakor som man slipper kavla
Ingredienser
100 g smör
2 krm malda nejlikor
2 krm mald kardemumma
2 krm mald kanel
1 krm mald ingefära
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 msk honung
1 ekologiskt ägg
Instruktioner
Lägg smör och kryddor i en kastrull. Ge ett hastigt uppkok, rör om väl och låt sen svalna lite. Blanda ner honungen.
Rör ihop mandelmjöl och fiberhusk i en bunke. Vispa ner kryddblandningen. Rör sist i ägget, blanda väl.
Ställ i kylen att svälla en halvtimme. Rulla matskedsstora bollar och platta till ordentligt.
Lägg på bakplåtspapper och gör mönster i degen med en gaffel.
Grädda i 200° i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
Frys in och ta fram kakorna eftersom, fräscha gärna upp dem lite i en varm ugn.
Vill Du inte använda honung i kakorna, går den bra att byta ut mot samma mängd sukrin eller en knivsudd stevia.
Liknande recept
Pepparkakor - LCHF
50 min
8
Mormors mjuka pepparkaka
4.7
1 h
12-15
1
LCHF broccoli- och skinkomelett
4.2
1 h
6-8
5
Sockerkaka eller pepparkaka
3.6
50 min
8
4
Mjuksega pepparkakor
3.7
80
1
Mjuk Pepparkaka med lingonsylt
4
10
1
Moster Anna-Stinas pepparkakor
100
2
Engelska pepparkakor
5
100
1
Gafflade pepparkakor
4.5
30-35
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!