Leif Mannerströms hummersoppa

Serverar: 4 portioner

- Den här hummersoppan är själva kungen av soppor! Säger Leif Mannerström. Detta är en av de mest populära rätterna på hans restaurang. Hans hetaste tips är att slösa på cognacen, då får soppan extra sting, avslöjar Mannerström. Leif äger restaurangen Sjömagasinet i Göteborg, vilket är en genuin fisk- och skaldjursrestaurang som sedan 1999 har en stjärna i Guide Michelin.

Ingredienser

  • 2 små glaskokta humrar
  • 1 l buljong på hummerskal
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 4 cl cognac
  • 2 cl madeira
  • 1 tsk maizena, utrört med 2 tsk vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 4 hyvlade tryffelskivor
  • Krasse
  • Instruktioner

    1. Ta ur hummerköttet ur skalet. Rensa från magsäck och inälvor. Skär köttet i skivor och lägg åt sidan.
    2. Soppan: Koka hummerbuljongen. Reducera hummerbuljongen tills cirka 8 dl återstår.
    3. Tillsätt grädden och låt koka ihop sakta cirka 5 minuter. Rör i smör och häll i cognac och madeira. Rör ner maizena. Smaka av med salt och peppar.
    4. Värm hummerköttet i ugnen någon minut. Lägg i varma djupa tallrikar.
    5. Häll över den heta soppan samt tryffelskivorna.
    6. Garnera med tryffel och eventuellt krasse.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben