Leilas Italienska ostkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Den klassiska ostkakan får här sällskap av Ricottaost och citrusskal.

Ingredienser

  • 150 g mjukt smör
  • 300 g mandelmassa
  • 6 st ekologiska ägg
  • 250 g ricottaost
  • 1 st citron
  • 1 st apelsin
  • 1 st bittermandel
  • 0.5 dl vetemjöl
  • Smör till plåten
  • Mandelspån till formen
  • fFlorsocker till servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen noga, torka och riv av skalet försiktigt.
    2. Vispa smör och mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör i Ricottaost och rivet citrusskal. Riv även över bittermandel. Rör till sist i mjölet för hand.
    3. Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten. Fyll smeten i formen och grädda kakan, i cirka 25-30 minuter. Prova med en sticka.
    4. Knäck alltid upp äggen i en skäl innan du häller dem i smeten. På så vis är du säker på att det inte kommer med några skal!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben