Leilas juliga chokladprickar

Serverar: 25-30 portioner

Choklad är alltid gott, och hör julen till. Leilas juliga chokladprickar är inte bara goda utan även en fröjd för ögat!

Ingredienser

  • 300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • Pekannötter
  • Guldnonstop eller silverkulor
  • Torkade tranbär
  • Skalade pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Temperera chokladen: Smält 100 g av chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Ta av från värmen.
    2. Smält ner resten av den finhackade chokladen under omrörning tills chokladen tjocknar och går ner i temperatur.
    3. Klicka ut små prickar på en plåt med bakplåtspapper och tryck fast en pekannöt, ett guldnonstop, några torkade tranbär och pistagenötter.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben