Leilas pannacotta med lakritsmarinerade bär

Serverar: 10 portioner

Pannacotta med härliga lakritsmarinerade bär.

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 1 st färsk vaniljstång
  • 3 msk strösocker
  • 5 st gelatinblad
  • 250 g mascarponeost (1 burk)
  • Marinerade bär
  • 1 st lakritsstång (eller koncentrerat lakritsextrakt)
  • 5 dl strösocker
  • 2.5 dl vatten
  • 2 l färska bär (jordgubbar, hallon, vinbär, krusbär, björnbär)
  • Instruktioner

    1. Pannacotta Sjud grädde, mjölk och strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång i cirka 20 minuter (stången kan också koka med).
    2. Tag av kastrullen från värmen och ta upp stången om du kokat med den.
    3. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 3 minuter.
    4. Krama ur vätskan ur gelatinet och smält ner bladen i den varma gräddmjölken.
    5. Vispa ner mascarponeosten.
    6. Fyll upp pannacottasmeten i glas och kyl dem tills pannacottan stelnat helt, minst 5-6 timmar. Gärna över natten.
    7. Marinerade bär Blanda lakrits, socker och vatten tills sockret löst sig.
    8. Häll över bären och låt marinera.
    9. Servera pannacottan tillsammans med de marinerade bären.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (1)

    pihal 1 juli 2012

    Gjorde bara bären och till detta serverade jag en hemmagjord lakritsglass. En dessert helt i min smak. 5:a i betyg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben