Lemon spring tart

Serverar: 12 portioner

Tid: 3 timmar

Verkligen frisk och jätte god, sen är det inte fel att den är lättgjord

Ingredienser

  • 10 digestivkex
  • ½ dl smält smör
  • 3 msk strösocker
  • 1 brk kondenserad mjölk, ca 3 dl
  • 200 g philadelphia ost
  • 1 msk citron skal
  • ½ dl citronsaft
  • Färska eller frysta bär ca 5 dl
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175º Krossa digestivkex, blanda med socker och smält smör. Tryck ut smulorna på botten i en smord form med avtagbar kant ca 22 cm i diameter, sätt i ugn ca 5 min. Låt kallna.
    2. Vispa ihop kondenserad mjölk med mjukosten, till en jämn smet, lägg i citronskalet och saften, forsätt vispa, tills det är väl blandat.
    3. Häll det över det på digestivkexen, sätt näst längst ner i ugn, gräddas i 25-30 min. Låt kallna och sätt in i kyl minst 2 timmar. Lägg på önskade bär och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Carro67 30 augusti 2008

    Full pott för den krämigaste och godaste cheesecaken som jag ätit på länge.

    flip 24 juni 2012

    Jättegod!! Har provat göra den med lime också,mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben