Lenas grova bröd

Serverar: 20 portioner

Har fått receptet av en arbetskamrat och brödet blir verkligen gott!

Ingredienser

  • 3 dl vetekross
  • 3 dl vetekli
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl
  • 4 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3/4 dl sirap
  • 1 1/2 ägg
  • 1 liter naturell lättyoghurt
  • 1/2 dl mjölk
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner ägg, sirap och yoghurten blandad med mjölken. Slå smeten i 2 smorda avlånga formar. Grädda i 200º i ca 75 minuter på nedersta falsen i ugnen. Täck formen med aluminiumfolie efter 60 minuter, så att inte brödet blir för mörkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 26 januari 2010

    Jättegott bröd. Passar mig perfekt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben