Lenas kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Den här grytan har jag lagat i många år, och den är väldigt populär. Prova gärna att byta ut kyckling mot kalkon. Det blir också gott.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 3 gröna paprikor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl tjock grädde
  • 2 dl gräddfil
  • 100 g ädelost
  • 1 burk hela champinjoner, 400 g
  • Instruktioner

    1. Häll oljan i grytan, lägg i paprikastrimlor och pressad vitlök . Låt detta brynas på svag värme.
    2. Lägg i champinjoner, häll i grädden , gräddfilen, tomatpurén samt den mosade osten. Låt grytan puttra på svag värme i ungefär 25 minuter. Mot slutet lägger man i den rensade kycklingen i bitar.
    3. Serveras med kokt ris och en stor sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva23 19 februari 2011

    Det här var en god och lättlagad gryta. Vi tog pressad potatis till som blev jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben