Lenkans ugnspotatis med tillbehör

Serverar: 4-6 portioner

Alla bara älskar den här rätten! Serverar till grillat eller stekt kött, ibland med kall bearnaisedip, ibland solo

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 500g morötter
  • 1 paprika i valfri färg
  • 1 rödlök (eller gul om man föredrar det)
  • 8 små färska champinjoner
  • 3-5 msk matolja
  • 1 msk margarin, fast eller flytande
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Timjan
  • Rosmarin
  • Instruktioner

    1. Skölj potatisen och morötterna men låt skalet vara kvar. Skär i lagom stora bitar, jag brukar dela potatisarna på längden, sen längden igen och sen bredden. Försök få ungefär lika stora bitar av potatis och morötter.
    2. Koka potatis och morötter i ca 5 minuter eller tills de är halvmjuka. Häll av i ett durkslag.
    3. Dela paprikan i bitar ungefär lika stora som potatis och morötter. Dela små champinjoner på mitten och större i 4 bitar. Klyfta löken.
    4. Häll matolja och smör i en långpanna, ställ in i ugnen på ca 225 grader i nån minut tills det börjar fräsa i smöret. Pressa då i vitlök i smör/oljeblandningen.
    5. Lägg alla grönsaker i plåten och krydda frikostigt med salt, rosmarin och timjan. Rör om så att alla grönsakerna är täckta med smör/olja. Ställ in i ugnen ca 15 minuter eller tills potatis och morötter är mjuka.
    6. Byt till grill på ugnen, höj till 250 grader och ställ långpannan ett snäpp över mittenfalsen. Låt grilla tills allt fått en fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben