Leos köttgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett eget recept på en köttgryta med pasta.

Ingredienser

  • 8 hg grytbitar av nöt
  • 2 msk olivolja
  • 3 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Vetemjöl till redning
  • Pasta tagliatelle
  • Instruktioner

    1. Skala morot och lök och dela i stora bitar.
    2. Bryn grönsaker och kött i en stekgryta. Tillsätt tomatpuré, soja, honung, kryddor och grädden. Låt grytan småputtra i ca 1 timme tills köttet blir riktigt mört.
    3. Red med lite mjöl och vatten så att grytan blir lite simmig.
    4. Servera i djup tallrik med Tagliatelle.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    CharlotteJo 16 september 2012

    Jättegod smak på grytan.Gott med oregano....bytte ut lite av saltet mot en buljongtärning. Ekologisk köttbuljong såklart! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben