Sätt ugnen på 175°C.
Koka upp russin och portvin i en liten kastrull under lock. Ta genast från värmen och låt svalna under lock.
Strimla och stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
Skala löken. Skär den och levern i bitar. Lägg i matberedare med ansjovis och fläskfärs. Mixa till en grov eller en slät pastej (beroende på hur länge du mixar).
Häll blandningen i en bunke och rör ner russin (samt all vätska), bacon, socker, salt och peppar. Tillsätt mjöl, ägg och grädde och blanda allt riktigt noga.
Smörj och fördela smeten i små ugnssäkra portionsformar à 5 dl. Ställ dem i en stor ugnssäker form.
Fyll den med vatten, nästan ända upp på pastejformarna.
Baka 1 timme och 15 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt kallna.
Servera gärna pastejen i sin form. Servera med inlagd gurka.