Libanesiska quinoabiffar med grön linssallad och saffranssås

Serverar: 4 portioner

Så här färgglatt blir det om du vill maxa fibrer och protein i en rätt. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Quinoabiffar
  • 2 dl vit quinoa
  • 1 burk kikärter, á 400 g ,ca 3 dl kokta
  • ½ zucchini, fint riven, ca 150 g
  • ½ rödlök, finhackad
  • ½ kruka finhackad färsk mynta
  • 2 msk tahini
  • 2 msk olivolja
  • ½ dl majsstärkelse
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grön linssallad
  • 2 dl gröna linser
  • 1 msk tahini
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk granatäppelsirap
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • ½ kruka finhackad färsk mynta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Saffranssås
  • 1 burk vita bönor, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • ½ dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • ½ g saffran
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Quinoabiffar: Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och låt quinoan svalna något. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Mixa kikärter tillsammans med zucchini till en puré. Skrapa ner i en skål och blanda med resterande ingredienser. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
    2. Grön linssallad: Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten. Blanda med övriga ingredienser.
    3. Saffranssås: Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Mixa ihop med övriga ingredienser till en lysande gul sås.
    4. Servera quinoabiffarna med linssalladen och saffranssåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben