Lille jansson

Serverar: 8 portioner

Janssons frestelse är alltid uppskattat. Här är den förnyad med lite vitlök och lagad i portionsformar.

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk ansjovis, 125 g
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl rivet vitt bröd
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 200 grader. Skala och riv potatisarna grovt på rivjärnet. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken, hacka ansjovisen. Blanda allt och lägg i smorda små ugnsfasta formar.
    2. Häll över grädden och krydda med salt och peppar. Strö över ströbröd och ställ in i ugnen ca 25 minuter tills potatisen är klar.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben