Lime- och kokoskaka

Serverar: 10-14 portioner

Saftig kokoskaka som får en fräsch smak av lime. Toppas med en len limefrosting.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl kokosmjölk
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1 msk pressad limesaft
  • Frosting
  • 100 g färskost, t ex Philadelphia, rumsvarm
  • 1 tsk pressad limesaft
  • 2 dl florsocker
  • Garnering
  • Ca 1 dl hyvlad kokos, rostad
  • Rivet skal av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en limpform, ca 1 ½ liter.
    3. Smält smöret försiktigt och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Vänd ihop allt till en jämn smet tillsammans med kokosmjölk, det avsvalnade smöret och lime.
    4. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Låt kakan svalna i ca 10 minuter innan den stjälps upp.
    5. Vispa ihop ingredienserna till frostingen till en slät kräm. Fördela frostingen på kakan och toppa den med rostad kokos och limeskal.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben