Limeglass

Serverar: 10 portioner

Glass på cheesecakebotten

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 50 g smör
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl limesaft, färskpressad
  • 1 lime, skalet
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 äggvitor
  • Servering
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Smula sönder kexen och blanda med det smälta smöret. Bred ut över botten på en form med avtagbar kant. Ställ in i frysen.
    2. Lägg äggula, socker, vaniljsocker, limesaft och skal i en bunke. Låt stå ett tag så att sockret smälter, rör om med några kraftiga tag. Vispa grädden och vänd ner den. Vispa därefter vitorna till ett mycket fast skum (tänk på att skål och visp måste vara rena för att vitorna skall få rätt konsistens). Vänd ner i gräddsmeten. Häll smeten i formen med kexen och ställ i frysen minst 3 timmar. Ta fram en minst 20 minuter innan den skall serveras.
    3. Servera med färska jordgubbar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben