Limeglass

Serverar: 4 portioner

Små gröna vårliga skålar får du på köpet när du serverar glassen direkr ur limeskalet. Det här är en dessert där du blandar sött och syrligt på ett smakrikt sätt.

Ingredienser

  • 4 lime
  • 1½ dl kesella med jordgubbs- och limesmak
  • 1 äggula
  • 1 äggvita
  • 1 msk strösocker
  • Limesås
  • Ca 1 dl pressad limesaft
  • 5-6 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Dela limen i två halvor. Skär ur fruktkött och hinnor över en skål. Skär av en liten bit i ändarna på varje limehalva så att de kan stå stadigt. Pressa saften ur fruktköttet. Spara saften till såsen.
    2. Blanda kasellan och äggulan. Vispa vitan till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare några minuter. Vänd med några få tag ihop kesellan och den uppvispade äggvitan. Fördela krämen i de urgröpta limeskalen.
    3. Ställ genast in krämen i frysen. Frys den i ca 2 timmar.
    4. Koka ihop limesaft och florsocker ca 5 minuter. Ringla såsen ljummen över glassen vid serveringen. Garnera ev med lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben