Limeglass - diabetiker

Serverar: 6 portioner

Går perfekt att göra utan glassmaskin. Använder du en glassmaskin så blanda alla ingredienser. Kör smeten i en glassmaskin tills konsistensen är krämig.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl Hermesetas lättströ
  • 2 dl yoghurt
  • Skal och saft av 1 lime
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Dela äggen i äggulor och äggvitor. Vispa äggulor, Hermesetas lättströ, yoghurt, limeskal och saft. Ställ blandningen i frysen tills den är halvfrusen.
    2. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till hårt vitt skum. Vänd ner vispad grädde och äggviteskum i omgångar i den halvfrusna limeblandningen.
    3. Häll smeten i en form, täck med plastfilm och ställ i frysen igen. Låt frysa några timmar. Ta ut glassen från frysen och doppa formen i hett vatten i några sekunder. Lägg upp på ett fat och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben