Limekaka med mandel

En mycket god kaka.

Ingredienser

  • 2 limefrukter
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 25 malda sötmandlar
  • 3 malda bittermandlar (kan uteslutas)
  • 150 g smält margarin
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • Glasyr
  • 2 1/2 msk saft av pressad citron
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Skölj limefrukterna väl. Riv av det gröna skalet. Var noga med att inte få med något av det vita skalet. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål, men vänta med limeraspet. Smält smöret och blanda i mjölken och ägget. Pressa ut saften ur de båda limefrukterna och blanda ner den i mjölkblandningen. Rör hastigt ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna och tillsätt limeraspet.
    2. Häll smeten i en smord och bröad 1 1/2 -2-litersform. Grädda kakan i 175 grader 55-60 minuter.
    3. Gör en glasyr av florsocker utrört med citronsaft. Bred glasyren över kakan och låt den stelna något.
    4. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben