Limemarinerad köttgryta

Serverar: 4 portioner

Midjevänligt, lättlagat och gott.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av fläsk
  • 1 lagerblad
  • 2 dl grönsaksbuljong, vatten + tärning
  • 1 liten purjolök, skuren i mindre bitar
  • 2 tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • Marinad
  • 2 limefrukter, skal och saft
  • ½ dl soja
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk timjan
  • ½ krm cayennepeppar
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 2 persiljekvistar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i jämnstora bitar. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg i köttet och låt marinera i 2 timmar. Sila av marinaden i en kastrull, tillsätt vatten och buljongtärning och lagerblad och koka upp. Tillsätt köttet och låt det sjuda i 15 minuter.
    2. Skär tomaterna och de urkärnade paprikorna i 8 bitar. Blanda försiktigt ner dessa tillsammans med purjolöken och sjud ytterligare 5-10 minuter tills köttet känns klart. Servera med ris eller pasta.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben