Limemarinerad kycklingfilé med hot sweet chilisås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Gott och enkelt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olja
  • 1 msk saft av lime
  • 4 port couscous, kokt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, malen
  • Sås
  • 0,75 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl vinäger
  • 1 tsk potatismjöl
  • 2 msk hot chilisås
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • Instruktioner

    1. Blanda olja och lime till marinaden i en plastpåse och lägg i kycklingfiléerna. Se till att marinaden blir jämnt fördelad över kycklingen.
    2. Blanda samman ingredienserna till såsen i en kastrull. Rör om och koka upp. Servera såsen avsvalnad.
    3. Torka av kycklingfiléerna med hushållspapper, krydda och stek 4 minuter på varje sida, tills de är genomstekta. Servera med sallad, sås och couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben