Limemarinerad lax med örtsås

Serverar: 10 portioner

Tid: 8 timmar 10 minuter

Först bakar man laxen i ugnen och marinerar den sedan.

Ingredienser

  • 600-700 g laxfilé utan skinn
  • 1 tsk salt
  • 2 msk matolja
  • Marinad
  • 3 msk matolja
  • 4 msk pressad limesaft
  • 3 msk vatten
  • 8 krossade vitpepparkorn
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Örtsås
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl lätt majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk fransk senap
  • ½ dl hackad gräslök
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxfilén i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna som taktegel, men ganska glest i eldfast form. Salta och droppa över matoljan. Ställ formen mitt i ugnen 10 minuter i 225 grader.
    2. Marinad: Rör under tiden samman alla ingredienserna till marinaden. Häll marinaden över den varma fisken och låt kallna. Täck med folie och ställ fiskformen kallt cirka 6-8 timmar.
    3. Örtsås: Rör samman alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt tills den skall serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben