Limemarinerade fiskspett

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enkelt, läckert och somrigt!

Ingredienser

  • 250 g laxfilé utan skinn och ben
  • 250 g havskatt eller någon annan vit
  • fisk med fast konsistens
  • 2 lime
  • ½ kruka thaibasilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fisksås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär lax och havskatt i ca 3x3cm stora kuber. Skölj den ena limen noga. Halvera och skär limen i tunna skivor. Trä upp de båda fisksorterna, limeskivor och thaibasilikablad växelvis på 4-8 grillspett. Halvera den andra limen och pressa ur saften. Blanda limesaften med olja, fisksås, peppar, havssalt och vitlök i en skål. Pensla spetten med blandningen och låt ligga minst en timma. Grilla spetten på utegrill eller i ugn ca 5 min per sida.
    2. Servera spetten med kokt potatis och grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben