Limemarinerade jordgubbar med mascarponecréme

Serverar: 6-8 portioner

En fräsch, somrig dessert med smakrika jordgubbar, knapriga havresmulor och len mascarponecréme. Inte så förtjus i lime? Byt ut lime och lime curd mot citron och lemon curd.

Ingredienser

  • Marinerade jordgubbar
  • 500 g jordgubbar
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1 msk honung
  • Havresmulor
  • 50 g smör
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl mandelmjöl
  • 2 dl havregryn, Ren havre
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Mascarponecréme
  • 1 dl lime curd
  • 250 g mascarpone
  • Saften från 1 lime
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda med rivet limeskal och honung. Låt marinera i några timmar.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Blanda ingredienserna till havresmulorna till en smulig massa. Häll ut smulorna på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Rör gärna om bland smulorna. Låt svalna.
    4. Vispa lime curd, mascarpone och limesaft. Tillsätt grädden och vispa tills smeten tjocknar.
    5. Montera desserten genom att varva jordgubbar, mascarponecréme och havresmulor i ett vackert glas eller skålar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben