Limepannacotta med vanilj

Serverar: 4 portioner

Gör den gärna i små glas.

Ingredienser

  • 1 blad gelatin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 4 msk strösocker
  • 1 lime
  • Garnering
  • Klyftor av lime
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Häll grädden i en kastrull.
    2. Dela vaniljstången, skrapa av fröna och lägg frön och stång i grädden.
    3. Tillsätt socker och låt koka upp och sjuda i ca 4 minuter.
    4. Tag av kastrullen, tag upp vaniljstången. Dela limen och pressa ner saften i gräddblandningen.
    5. Tag upp och krama ur gelantinbladet, låt det smälta i den varma grädden.
    6. Fördela i portionsformar eller små glas och ställ kallt i minst 3 timmar.
    7. Garnera med limeklyftor och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben