Limeparfait med vaniljrabarber

Serverar: 4 portioner

Efterrätt

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 lime
  • 4 stjälkar rabarber (smala)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kanelstång (5cm)
  • 1 dl hallonsaft (konc)
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Finriv grönt skal från limen. Vispa äggulor och socker luftigt. Tillsätt limeskal och juice från limen. Vispa tjock grädde i en ny bunke. Vänd försiktigt ner grädden i äggsmeten. Portionera ut smeten i portionsglas. Ställ in i frysen i cirka 1 timme.
    2. Ansa och skär rabarbern i bitar. Dela vaniljstången på längden. Lägg rabarbern i en kastrull. Tillsätt vin, socker, kanel och vaniljstång. Koka rabarbern mjuk, cirka 10 min. Sila av vätskan och smaka av med socker och hallonsaft. Ställ in i kylskåp.
    3. Ta ut parfaiten 15 minuter före servering. Häll på rabarbersåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben