Limeräkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Smakar underbart och går fort att göra :-)

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 lime
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 squash ca 300 g
  • Smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • Ev lite skaldjursfond
  • Ev en skvätt vitt vin
  • Instruktioner

    Skala räkorna, tvätta limen och riv skalet på hela frukten och pressa saften ur halva. Pressa vitlöken och tärna squashen,fräs detta ihop och pytsa i vitt vin om du vill använda det. Lägg i buljongtärningen och cayennepeppar tillsammans med mjölken och creme fraichen. Låt koka några minuter. Smaksätt med limeskal och den pressade limehalvan. Smaka av,tillsätt ev lite fisk eller skaldjursfond. Lägg i räkorna och låt bli varmt EJ KOKA,då blir räkorna sega. Bandspagetti är väldigt gott att äta till denna rätt!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mammamore 12 februari 2008

    mmm har provat detta hos söstra mig. Sååå gott!!

    plan69 21 juli 2008

    Har lagat detta många gånger, och det är absolut ett av de godaste pastasåser jag har smakat. Så mitt råd är tillaga den, annars missar ni något väldigt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben