Sufflémacka med limeräkor

Serverar: 4 portioner

De här mackorna ser imponerande ut men är överraskande enkla att göra. Räkorna marineras i lime men det går bra att använda nyskalade naturella räkor också. Receptet är från Hemmets Veckotidning nr 38/08.

Ingredienser

  • Marinerade räkor
  • 1 1/2 msk olja
  • 2 tsk pressad lime
  • 1/2 krm salt
  • Citronpeppar
  • 200 g skalade räkor
  • Smörgås
  • 300 g grön sparris, gärna fryst
  • Smörgåsmargarin
  • 4 skivor formfranska
  • 2 äggvitor
  • 4 msk majonnäs
  • Ca 2 krm salt
  • Citronpeppar
  • 40 g färsk spenat, hackad
  • Instruktioner

    1. Räkorna: Blanda olja, limesaft och kryddor. Lägg i räkorna och rör om. Låt stå minst 30 minuter.
    2. Tina sparrisen om du använder fryst. Bred matfett på brödskivorna och lägg på sparrisen. Vispa äggvitorna styva och rör försiktigt i majonnäs, kryddor och hackad spenat. Lägg smeten ovanpå sparrisen.
    3. Gratinera mitt i 225° ugn 5-7 minuter. Toppa med de marinerade räkorna och servera mackorna.

    Liknande recept

    5
    40 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben