Risnudelsallad med kokos- och limeräkor
Lime, kokosmjölk, chili, nudlar.. Thailands godaste smaker är här komponerade till en somrig sallad, som kommer att bli en favorit både till lunch och middag!
Ingredienser
200 g risnudlar
300 g skalade räkor
100 g sockerärter
1 rödlök
½ gurka
250 g körsbärstomater
1 knippe rädisor
Dressing
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 citrongräs
1 skivad röd chili
2 tsk fisksås
½ tsk salt
Finrivet skal och saft av 1 lime
Servering
Limeklyftor
Ev koriander
Instruktioner
- Lägg alla ingredienser till dressingen utom limesaften i en kastrull och låt koka i 10 minuter. Tillsätt limesaften och ställ att svalna i kylen.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och kyl ner i kallt vatten.
- Blanda ihop räkor, strimlade sockerärtor, strimlad rödlök med dressingen.
- Lägg nudlar på ett stort fat och toppa med skalad och hyvlad gurka, halverade körsbärstomater, delade rädisor och räkblandningen.
- Servera med lime och gärna mycket färsk koriander.
Liknande recept
Kommentarer (0)