Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

Serverar: 4 portioner

Lime, kokosmjölk, chili, nudlar.. Thailands godaste smaker är här komponerade till en somrig sallad, som kommer att bli en favorit både till lunch och middag!

Ingredienser

  • 200 g risnudlar
  • 300 g skalade räkor
  • 100 g sockerärter
  • 1 rödlök
  • ½ gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 knippe rädisor
  • Dressing
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 citrongräs
  • 1 skivad röd chili
  • 2 tsk fisksås
  • ½ tsk salt
  • Finrivet skal och saft av 1 lime
  • Servering
  • Limeklyftor
  • Ev koriander
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser till dressingen utom limesaften i en kastrull och låt koka i 10 minuter. Tillsätt limesaften och ställ att svalna i kylen.
    2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och kyl ner i kallt vatten.
    3. Blanda ihop räkor, strimlade sockerärtor, strimlad rödlök med dressingen.
    4. Lägg nudlar på ett stort fat och toppa med skalad och hyvlad gurka, halverade körsbärstomater, delade rädisor och räkblandningen.
    5. Servera med lime och gärna mycket färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben