Limesill

Tid: 2 dagar 40 minuter

Sill med frisk och lite ovanlig smak. Mycket god om man som jag tycker om lime.

Ingredienser

  • 1 dl ättikssprit ( 12 %)
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 6 urvattnade sillfiléer
  • 3 lime
  • 2 msk färsk koriander
  • 0,5 dl klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda ättikssprit, socker och vatten till en lag. Koka upp och låt svalna. Riv det ytterska skalet av limefrukterna och spar till garnering. Dela limefrukterna och pressa ner juicen i lagen. Rör ner koriander och persilja.
    2. Skär sillfiléerna i mindre bitar. Varva sill och det rivna limeskalet i en fin glasburk. Häll över lagen och låt stå i kylskåp något dygn före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Champinjontomat 20 december 2016

    Den här sillen ska jag göra för tredje gången nu, men jag tar lite mindre socker och utesluter koriander och då tycker jag att den blir mycket god.Den känns fräschare än annan inlagd sill som brukar vara för söt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben