Vanilj och limesill

Serverar: 10 portioner

För alla? Gluten-, mjölk- och äggfri. Inläggningslag, se mitt recept: 1-2-3-lag.

Ingredienser

  • 2-3 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • 1 sats inläggningslag
  • 1 vaniljstång
  • 1 silverlök
  • 4 kaffir limeblad
  • 3 lagerblad
  • 6 vitpepparkorn
  • Instruktioner

    1. Skölj citrusfrukterna och riv skalen fint utan att få med det vita. Blanda ner rivet i inläggningslagen.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner kärnorna i lagen. Lägg även i stången.
    3. Skala och finhacka löken. Tillsätt den och resten av kryddorna. Rör om väl.
    4. Skär sillen i bitar och vänd ner. Låt stå kallt i 2 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben