Lindströms goda köttfärspaj
Latmanspaj med pajdegsmix, men givetvis kan man göra en egen pajdeg. Smaksättningen är hämtad från biff á la Lindström. En frisk äppeltzatziki är gott att servera till.
Ingredienser
1 pkt pajdegsmix
Fyllning
400 g köttfärs
2 msk olja
2 tsk tacokrydda
Salt
Peppar
2 dl mellangrädde
2 ägg
2 dl riven ost
1 dl finhackade inlagda rödbetor
½ dl finhackade ättiksgurkor
1½ msk kapris
Äppeltzatziki
1 äpple
1½ dl naturell grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Gör pajdegen enligt anvisningen på förpackningen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Stek köttfärsen i olja, tillsätt tacokrydda och smaka av med salt och peppar. Blanda grädde, ägg och ost. Tillsätt färsen, rödbetorna och ättiksgurkan. Blanda och häll fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills pajen "stannat".
- Dekorera pajen med kapris.
- Tzatziki: Finhacka äpplet och blanda det med yoghurt. Pressa i vitlök, smaka av med salt. Servera tzatzikin till pajen.
Liknande recept
Kommentarer (0)