Lindströms goda köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Latmanspaj med pajdegsmix, men givetvis kan man göra en egen pajdeg. Smaksättningen är hämtad från biff á la Lindström. En frisk äppeltzatziki är gott att servera till.

Ingredienser

  • 1 pkt pajdegsmix
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 2 msk olja
  • 2 tsk tacokrydda
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl mellangrädde
  • 2 ägg
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl finhackade inlagda rödbetor
  • ½ dl finhackade ättiksgurkor
  • 1½ msk kapris
  • Äppeltzatziki
  • 1 äpple
  • 1½ dl naturell grekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Gör pajdegen enligt anvisningen på förpackningen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
    3. Stek köttfärsen i olja, tillsätt tacokrydda och smaka av med salt och peppar. Blanda grädde, ägg och ost. Tillsätt färsen, rödbetorna och ättiksgurkan. Blanda och häll fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills pajen "stannat".
    4. Dekorera pajen med kapris.
    5. Tzatziki: Finhacka äpplet och blanda det med yoghurt. Pressa i vitlök, smaka av med salt. Servera tzatzikin till pajen.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben