Lingonkaka i långpanna

Jättegod kaka som är enkel att göra och som jag tycker är godast att äta endast lätt tinad från frysen.

Ingredienser

  • Smet
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 300 g margarin eller smör
  • 9 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 4 dl lingonsylt
  • 100 g margarin eller smör
  • 2 dl socker
  • 3 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet/smöret. Rör ägg och socker pösigt. Blanda ner margarin/smör, mjöl och bakpulver och rör samman till en kompakt smet. Tryck ut smeten i en långpanna och grädda 10 minuter i 175 grader.
    2. Bred lingonsylt över kakan när den svalnat något.
    3. Smält margarinet/smöret i en kastrull och blanda ner socker, havregryn och vaniljsocker. Strö blandningen över kakan. Grädda tills fyllningen torkat, ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben