Lingonkaka - sockerfritt

Diabetikerkaka. Mycket omtyckt.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 äpplen
  • 1 dl osötad lingonsylt eller lingon
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Ugn: 150 grader.
    2. Rör fettet pösigt med äggen, som tillsätts ett i taget. Hacka de skalade äpplena och rör ner dem i smeten tillsammans med lingonsylten. Blanda mjölet med bakpulvret och kanelen. Blanda ner detta i smeten.
    3. Häll den i en välsmord och bröad form som rymmer 1 ½ l.
    4. Grädda kakan nederst i ugnen i ca 60 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Hehe11 27 november 2012

    Mkt god. Går även att göra mjölkfri genom att välja mjölkfritt margarin.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben