Lingonlimpa

Gott bröd med lingonsylt. Blir två limpor.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl honung
  • 1 tsk salt
  • 2 dl lingonsylt
  • 9 dl fint rågmjöl
  • ca 4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Ljumma vatten och honung och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Blanda i övriga ingredienser (spar lite vetemjöl till utbakningen) och arbeta degen smidig. Lägg degen i två smorda, avlånga formar (ca 1 1/2 liter) och låt limporna jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
    2. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Linda in bröden i bakdukar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben