Lingonmarängglass med lingonsås
Serverar:
4-6 portioner
Enkel och god dessert.
Ingredienser
3 dl grädde
1½ dl rårörda lingon
1 äggula
60 små maränger
Sås
2 dl rårörda lingon
vatten
florsocker
ev 1 tsk gin
Instruktioner
Vispa grädde. Rör i lingon och äggula. Varva lingongrädde och maränger i en rund form. Det ska vara mycket maränger. Frys glassen 3-4 timmar.
Kör lingon i en mixer till puré. Späd med lite vatten och smaka av med florsocker och ev gin.
Ta fram glassen ur frysen och skär den i bitar. Servera glassen direkt (utan någon föregående tining) med såsen.
Liknande recept
Fläskfilé med kantareller och lingonsås
4.6
30 min
4
45
Lax med lingonsås
3.7
4
8
Äppelbiff med lingonsås
5
4
1
Filé med lingonsås
20 min
4
Rotfruktsgratäng
4
1 h
4-6
2
Svampbiffar
3-4
Äppelbiffar med kall lingonsås
4
Viltfärsbiffar med kall lingonsås
3
4-6
1
Lingonsås
20 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!