Lingonmarängglass med lingonsås

Serverar: 4-6 portioner

Enkel och god dessert.

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 1½ dl rårörda lingon
  • 1 äggula
  • 60 små maränger
  • Sås
  • 2 dl rårörda lingon
  • vatten
  • florsocker
  • ev 1 tsk gin
  • Instruktioner

    1. Vispa grädde. Rör i lingon och äggula. Varva lingongrädde och maränger i en rund form. Det ska vara mycket maränger. Frys glassen 3-4 timmar.
    2. Kör lingon i en mixer till puré. Späd med lite vatten och smaka av med florsocker och ev gin.
    3. Ta fram glassen ur frysen och skär den i bitar. Servera glassen direkt (utan någon föregående tining) med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben