Lingonpaj med nötchoklad

Mycket lättgjord och fantastig god dessert

Ingredienser

  • 150 g kallt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 3 päron
  • 3 dl lingon
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk maizena majsstärkelse eller
  • Potatismjöl
  • 100 g schweizernöt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Skär smör i tärningar och lägg dem i en stor skål. Häll på strösocker vetemjöl och havregryn och arbeta snabbt ihop till en smulig deg. Lägg hälften av smulorna i en pajform och grädda 10 minuter.
    2. Skala och skär päron i klyftor, blanda lingon med strösocker och majsstärkelse eller potatismjöl. Vänd i päronklyftorna i blandningen. Ta ut formen ur ungnen och lägg i päron och lingonfyllningen.
    3. Hacka schweizernöt grovt och vänd ner i resten av smuldegen. Täck fyllningen med smulorna och grädda ytterligare 20-25 minuter

    Liknande recept

    4
    1 h
    10-14
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben