Lingonpenne med viltskav

Serverar: 4 portioner

En enkel och krämig pasta med nordisk smak.

Ingredienser

  • 1 liter kantareller eller blandsvamp
  • Smör
  • 1 paket viltskav, 240g
  • 1 tsk timjan
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ dl lingon, färska eller frysta
  • Flingsalt
  • Nymald peppar
  • 300-400 g penne (pasta)
  • 2 dl riven parmesanost
  • Servering
  • Riven parmesanost
  • Instruktioner

    Ansa svampen och dela de som är större i bitar. Fräs svampen i smör tills all vätska kokat in. Ställ åt sidan. Bryn viltskavet i smör enligt förpackningen. Blanda i svamp, timjan och grädde. Låt koka ihop ca 5 minuter. Blanda i lingonen mot slutet. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av. Vänd ner pasta och riven ost i såsen. Blanda noga runt så att all pasta täcks av såsen. Servera med riven parmesanost på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben