Linguine med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkelt, lite lyxigt med räkor och supergott. Det är lite Asien-touch på det hela.

Ingredienser

  • 1 knippe salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g linguine (eller spagetti)
  • 2 msk olivolja
  • 200 g kokta skalade räkor (ca 450 g oskalade)
  • 1-1½ tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 1 tsk färskpressad citron
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansa och skiva salladslöken fint. Skala och hacka vitlöksklyftan. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på paketet.
    2. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Lägg i salladslök och vitlök och fräs 1 min. Lägg sedan i räkorna och fräs 2 min tills de är genomvarma. Krydda med salt och peppar. Droppa citronsaften över räkorna. Vispa ihop äggen och krydda med salt och svartpeppar.
    3. Låt pastan rinna av. Blanda ner den i woken eller pannan med räkorna. Vänd ner äggen och värm upp det hela under omrörning. Servera, gärna med en blandad grönsallad och varmt vitlöksbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben